Stijgende goud import gevolg van besluit

In november vorig jaar heeft de regering van India een groot besluit genomen. Zij hebben er namelijk voor gekozen om de twee grootste bankbiljetten uit de omloop te halen. Het gaat om de bankbiljetten van 500 en 1000 roepie. Dit besluit heeft gevolgen met zich mee gebracht waar de regering van India geen rekening mee gehouden heeft. Het was namelijk voorheen de bedoeling om het zwarte geld uit de omloop te halen, maar er gebeurde iets tegenovergesteld. Ook de import van goud steeg door het besluit.

In plaats van dat er veel zwart geld uit de omloop werd gehaald, bleek dat de normale inwoners van India hier het meeste last van hadden. Veel inwoners van India hebben namelijk geen toegang tot een bankrekening. Ook kan er op veel plekken in India vandaag de dag nog steeds niet gepind worden. Het resultaat hiervan bleek een groot tekort aan geld. De ruilhandel begon weer op te bloeien.

Hierdoor daalde het vertrouwen in geld steeds meer. En niet alleen onder de inwoners van India, maar ook onder investeerders en beleggers. Er begon steeds meer in goud dan in geld geïnvesteerd te worden. Dit is redelijk logisch, aangezien de regering van India niet direct hierop druk kan uitoefenen. Goud was een veilige haven en de import van goud bleek dan ook veel te stijgen.

Stijging import goud India

Toen de regering van India het besluit had genomen, steeg de import van goud enorm. Alleen al in het eerste kwartaal van 2017 werd er voor 230 ton aan goud geïmporteerd. De maand maart bleek het hoogtepunt te zijn; er werd toen voor een ton aan goud geïmporteerd. Dit zijn getallen die al lange tijd niet meer zijn voorgekomen in India.

Goud inkoop Almere

Bent u opzoek naar een plek voor de verkoop van uw goud? Zoekt u dan niet verder! Bij Goud inkoop Almere weet u zeker dat u altijd een hoge prijs voor uw goud krijgt! Wij weten onze klanten altijd een eerlijke prijs te bieden voor hun goud en zilver. Klik hier voor contact.